keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Books Kirjoja

I love these Yangon bookshops! Every time I travel to some new place, I want to visit a book store. It is exciting to see what kind of books of designing and crafts there are in the shops. I would like to buy many books, but I´m afraid I cannot bring home so many books and I have to think what I really want to have. I found this book about burmese design and I fell in love immediately. I have been browsing it through many, many times and even started to sketch some pictures inspired from that book. My snake has a head like in fish, but still I´m enjoying my sketching…

Olen kuin Liisa ihmemaassa näissä Yangonin kirjakaupoissa! Usein matkustaessani johonkin uuteen paikkaan, haluan käydä kirjakaupassa. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisia kirjoja käsitöistä ja designista kaupoista löytyy. Tosin Lontoon kirjakaupoista yritän jo pysytellä poissa, tarjontaa ja valikoimaa on ihan liian paljon… Täälläkin mielenkiintoisia kirjoja on yllättävän paljon, mutta on pakko ajatella kirjojen kuljettamista Suomeen ja matkalaukkuun kovin suurta kirjastoa ei voi pakata. Tähän kirjaan burmalaisesta designista rakastuin kuitenkin ensisilmäyksellä. Olen selannut kirjaa edestakaisin kymmeniä kertoja ja pikkuhiljaa olen alkanut luonnostelemaan kuvia kirjan innoittamana. Minun käärmeelläni on tosin hauen pää, mutta silti luonnostelu on hauskaa…


The other book I bought was Khin Myo Chit´s book Colourful Myanmar. It is a lively story about life in Myanmar and it´s habits and culture. After my visit to Shwedagon Pagoda I found it very interesting to read more about stories and beliefs about Pagoda.

Toinen kirjavalintani oli Khin Myo Chitin kirja Colourful Myanmar, jossa kirjailija kertoo elävästi myanmarilaisesta kulttuurista ja tavoista. Varsinkin Shwedagon Pagodan vierailun jälkeen oli mielenkiintoista lukea Pagodaan liittyviä tarinoita ja uskomuksia.

If I haven´t been writing a lot my blog, it is because I have been busy. Not only because of my work, but also I have a language to learn… and it is not easy. I have been trying to find some tools for my learning and I have uploaded burmese keys to my iPad and some language lessons also. But in the book store I found an exercise book for the language! It is meant for Myanmar children, but I can pretend to be a child in first school year. I like these round letters, which are like some ornaments. And slowly, slowly I start to understand these mystical patterns of writing. I have a goal – I got a book from principal of Sounders weaving school – and one day I would like to read it. There is  a lot interesting and good information in that book, but it is in burmese. Maybe one day.


Jos en ole paljon ehtinyt kirjoittamaan blogia, se johtuu vain siitä, että olen ollut kiireinen. Eikä pelkästään työ pidä minua kiireisenä, vaan sen lisäksi pitäisi oppia uusi kieli, joka ei todellakaan ole helppo. Olen yrittänyt löytää hyviä apuvälineitä kielen opiskeluun ja olen ladannut iPadiin burman kielen näppäimistön ja muitakin kieliohjelmia. Kirjakaupasta löysin kuitenkin uuden välineen, harjoittelukirjan burman kielen opiskeluun! Kirja on tarkoitettu alakoululaisille , mutta eipä se minua haittaa, voin kuvitella olevani kirjoittamista ja lukemista opetteleva ekaluokkalainen. Kielen pyöreämuotoinen kirjoitusasu on kaunis, kuin ornamenttia monine ympyröineen. Ja hitaasti, pikku hiljaa kielen monimutkaiset kaavat alkavat avautua minulle. Minulla on tavoite – sain Saundersin kudontakoulun rehtorilta lahjaksi kirjan – ja jonain päivänä haluaisin lukea sen. Kirjassa on koulun historia ja valtavasti mielenkiintoista ja tärkeää tietoa koulusta ja kudonnasta, mutta se on kokonaan burmaksi. Mutta ehkä jonain päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti